La xocolata és bona pel cor i minva els efectes del tabac


La xocolata negra, aquella que conté més del 70% de cacau, ajuda a prevenir malalties del cor i, fins i tot, minva els efectes negatius de l'hàbit de fumar ja que conté polifenols, una substància que millora la circulació del flux sanguini segons un estudi de l'Hospital Universitari de Zurich. L'estudi ha estat publicat a la revista Heart i assegura que alguns quadrets al dia de xocolata fosca, -la blanca no conté polifenols- pot evitar l'enduriment de les artèries dels fumadors, els seus efectes es noten al cap de poca estona d'haber-la menjat i s'allarguen normalment unes vuit hores. La xocolata té també un alt contingut d'antioxidants, semblant al nivell d'altres aliments com la seva, la poma o la col, i en beuratges com el vi negre o el te verd. La investigació també ha mostrat que el consum de xocolata havia reduït a la meitat l'activitat de les plaquetes de la sang, fet que disminueix les possibilitats de trobosi, vessament o infart. Només hi ha un problema, l'alt contingut energètic de la xocolata, per això els experts recomanen als pacients amb problemes de pes que prenguin cacau amb edulcorant o llet semidesnatada. Font:IBLnews

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article