Més de 100 activistes de Catalunya participen al Fòrum Social Mundial 2011 de Senegal


Del 6 a l'11 de febrer se celebra a Dàkar el Fòrum Social Mundial, una trobada bianual. De moment es té constància de la participació d’un centenar d’activistes de Catalunya que hi participaran, o bé individualment, o bé a través de la quinzena d’entitats que s’hi han inscrit, entre les quals hi ha Justícia i Pau, CIEMEN, Col·lectiu Ronda, Casal AL, Centre Delas, Fundació Irla, Escoltes Catalans, Fundació Nous Horitzons, l’Observatori, Ajuda en Acció i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

El Fòrum Social Mundial, celebrat a Nairobi (Kenya) el 2007, se celebrarà ara a Dàkar, la capital del Senegal. Segons el Secretariat Internacional d'aquesta organització, enguany se centrarà "en la història de resistències i lluites dels pobles africans. El FSM 2011 ha de trobar la interfície necessària entre les lluites i les estratègies comunes a nivell global comuns a l'Àfrica, al Sud i a tot el món”.

Per als organitzadors, el retorn del FSM a l'Àfrica expressa la solidaritat activa del moviment social internacional, un suport molt benvingut perquè "l'Àfrica corre el risc de pagar per la crisi actual del capitalisme, ja debilitada pels programes d'ajustaments estructurals de les dècades de 1980 i 1990 ".

El Fòrum Social Mundial és un espai per a la proposició d'alternatives democràtiques i populars, i en aquesta edició girarà al voltant de 12 eixos: per una societat humana; per la justícia ambiental: pels Drets Humans; per la llibertat de circulació de les persones; pels drets dels Pobles; per una societat lliure dels principis de capitalisme; per la construcció d’una economia social emancipadora; per l’expansió d’estructures democràtiques; per la construcció d’un ordre mundial basat en la pau, la justícia...; per la posada en valors de les vivències i les lluites de l’Àfrica i la seva diàspora; per una reflexió col·lectiva dels moviments socials sobre el FSM; i per l’inter-aprenentatge de paradigmes alternatius a la crisis de civilització hegemònica. De la modernitat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article