Llibertat incondicional. La renda bàsica en la revolució democràtica

David Casassas

Llibertat incondicional. La renda bàsica en la revolució democràtica

Editorial: Tigre de Paper

Pàgines: 270

Gènere: Assaig

ISBN: 978-84-18705-31-1

Compra'l

Un llibre que ens ofereix pistes per fer de les grans transformacions que vivim una oportunitat per prendre el control de les nostres vides.

De quins dispositius ens podem valdre per fer del món del treball, remunerat o no, un lloc compatible amb la llibertat i la dignitat humanes? L’assignació d’una renda bàsica incondicional pot actuar a tall de far per conquerir, avui, nivells superiors de llibertat individual i col·lectiva.

El gir neoliberal del capitalisme ha suposat un aprofundiment de la dinàmica desposseïdora d’aquest sistema. Per si no fos prou, ens trobem davant d’una nova sacsejada, vinculada al desenvolupament tecnològic, que amenaça amb la destrucció de milions de llocs de treball. Així, no té gaire sentit lligar la supervivència de la gent exclusivament a una feina cada vegada més escassa i més precària. A més, qui ha dit que l’autorealització de les persones passa necessàriament pel treball assalariat?

Llibertat incondicional, David Casassas ens ofereix pistes per fer de les grans transformacions que vivim una oportunitat per prendre el control de les nostres vides. Perquè la renda bàsica suggereix que la nostra existència no està en venda, que hi ha importants línies vermelles que no s’haurien de creuar.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article