Les dones i la subversió de la comunitat

Mariarosa Dalla Costa

Les dones i la subversió de la comunitat

Editorial: Tigre de Paper

Traducció: Lourdes Bigorra

Pàgines: 152

Gènere: Assaig

ISBN: 978-84-18705-32-8

Compra'l

Un llibre que aprofundeixen en la nostra comprensió del paper de les lluites de les dones per l'autonomia i el control sobre el seu cos i el seu treball.

'Les dones i la subversió de la comunitat' és una col·lecció d’assaigs de la influent autora i activista feminista Mariarosa Dalla Costa, traduïts per primera vegada al català.

Els darrers anys hem experimentat un auge sense precedents del moviment feminista, que cada vegada és més divers i ampli. En l’actual context de protestes creixents, vagues generalitzades i nous sectors en lluita, aquest llibre ens permet acostar-nos de primera mà a unes idees que han acabat cristal·litzant en gran part de les reivindicacions dels feminismes actuals.

Juntament amb Silvia Federici i altres companyes, Mariarosa Dalla Costa és una de les màximes exponents d’un vibrant i combatiu moviment de dones que va emergir als anys setanta. Des d’aleshores ha estat una figura central del feminisme i un dels referents més importants per a un ampli ventall de moviments socials anticapitalistes. La seva investigació detallada i el seu pensament provocador aprofundeixen en la nostra comprensió del paper de les lluites de les dones per l'autonomia i el control sobre el seu cos i el seu treball. Aquests assaigs han esdevingut clàssics contemporanis sobre el treball domèstic i l’organització feminista. La seva lectura, avui, proporciona idees crítiques i rellevants per a anticapitalistes, antiracistes i feministes que intenten construir contrapoder en l'era de l’austeritat.

«Aquest llibre és un testimoni més de la gran contribució que ha fet Mariarosa Dalla Costa al pensament feminista. Es llegirà durant molts anys». —Silvia Federici

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article