"Trobar olis de Denominació d'Origen Protegida a les grans cadenes és molt difícil"

Simon Casanovas | President del Consell Regulador de la DOP Empordà


Cada dia pren més força el consum de productes de proximitat pels seus valors socials, econòmics i mediambientals. Entre els productes més tradicionals de les nostres terres s'hi troben els olis d'alta qualitat. Un producte vinculat a la cuina mediterrània i al menjar saludable té a casa nostra un bon exponent, especialment en l'oli verge extra, que compta ja amb el reconeixement dels experts. Les cinc  Denominacions d'Origen Protegida (DOP) d'olis catalans -Terra Alta, Les Garrigues, Siurana, Oli de l'Empordà i Oli del Baix Ebre-Montsià- s'han ajuntat ara per a promoure la seva producció des de 85 restaurants de les comarques de Barcelona. La campanya, inclou també la creació d'una pàgina web des d'on els usuaris, a més d'assabentar-se de les novetats a l'entorn de la producció de les 5 DOP catalanes, poden participar en un concurs amb diversos premis com estades de cap de setmana en cases de turisme rural o el consum anual d'oli d'una família.

Parlem del tema amb Simon Casanovas, President del Consell Regulador de la DOP Empordà i representant de la resta de denominacions. Entrevista enregistrada per Sies.Tv.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article