Congrés Economies Feministes

  • Nau Bostik, Barcelona Carrer Ferran Turné, 1-11
    Barcelona

El VIII Congrés d’Economia Feminista que se celebrarà per primera vegada a Barcelona del 16 al 18 de març de 2023. Després de les edicions de Bilbao 2005, Zaragoza 2007, Baeza 2009, Carmona 2013, Vic 2015, València 2019, Bilbao 2021.

 

El congrés estarà facilitat pel grup d’Investigació Dimmons (especialitzat en innovació econòmica, economia de plataforma i digitalització feminista), en col·laboració amb la Càtedra_Oberta Barcelona UOC en Economia Digital impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, però parteix d’una forta vocació d’involucrar al màxim a la resta d’Universitats del sistema català i al teixit socioeconòmic.

El congrés té com a tema articulador l’economia (digital) feminista, per contribuir a desenvolupar el cos teòric i pràctic des de les teories feministes i l’anàlisi economies feministes de la revolució digital i la transició cap a la digitalització de l’economia i la vida. De tal manera la dimensió digital serà el paraigua transversal d’aquest futur congrés.

Alhora, per donar continuïtat a les edicions anteriors, en la crida a contribucions, hem inclòs aquests eixos de partida – que podran ser modificats en funció de la resposta a la crida-: Macroeconomia, microeconomia, cures, política pública, epistemologies i metodologies feministes, i economia digital.

El congrés acollirà diversitat de formats i propostes que puguin arribar de la crida, per tal de combinar tres elements: intercanvi acadèmic, trobada d’economies feministes, i openspace/datathon digital, i conclourà amb una declaració final. El datathon està centrat en dades en violència de gènere.

El congrés s’ha caracteritzat per ser un espai de trobada que desbordava els límits de la universitat. L’economia feminista sempre ha pretès no només ser un corrent de pensament econòmic sinó un marc transformador. És per això que partim del marc de la quíntuple hèlix i convoquem als diferents àmbits, acadèmia, entramat socioeconòmic, tercer sector, moviment feminista, feminismes en altres moviments socials, hackers, sindicats, entitats de l’ESS, ONG, institucions públiques i econòmiques.

Congrés Economies Feministes