Campanya informativa sobre el sistema de producció d’aliments europeu


El sindicat Unió de Pagesos i la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació amb el suport de la Diputació de Lleida iniciaran una campanya informativa sobre el sistema productiu agroalimentari europeu, únic en garanties de salut i qualitat, i dels drets dels consumidors catalans a reclamar la informació sobre si els aliments que consumeixen han estat produïts a la Unió Europea o provenen de països tercers. Sindicat i organització de consumidors informaran des d’aquest juliol la ciutadania que acudeix als mercats municipals de la Seu d’Urgell, Organyà, Solsona, Ponts, Cervera, Lleida, Balaguer, Les Borges Blanques, Mollerussa i Tàrrega. També seran presents a la Fira de Sant Miquel de Lleida i a la Fira del Turró d’Agramunt.

La campanya distribuirà 20.000 tríptics informatius que remarquen les diferències dels sistemes productius agrícoles i ramaders de la Unió Europea respecte d’altres països. Els professionals agraris europeus produeixen aliments sans, segurs i de major qualitat al món gràcies a uns estàndard productius i de comercialització més rigorosos. Aquest sistema també vetlla per la seguretat en el treball agrari i el respecte del benestar animal i del medi ambient.

La informació a la ciutadania aporta dades que clarifiquen el control estricte que fa la Unió Europea de la producció agroalimentària. Per exemple, la Unió Europea restringeix a 483 les matèries actives fitosanitàries, mentre que a la resta del món se’n poden fer servir 1.300. Tampoc permet tractar el bestiar amb determinats medicaments veterinaris i hormones, com fan a altres bandes del món per incrementar-ne el rendiment.

A Europa, tot producte que es comercialitza ha de seguir unes normes de comercialització i etiquetatge que n’asseguren una qualitat i una informació mínima per a les persones consumidores. És en aquest sentit, que tant el sindicat agrari com l’organització de consumidors vol fer conèixer a àmplies capes de la població dels drets dels consumidors catalans a reclamar la informació sobre si els aliments que consumeixen han estat produïts a la Unió Europea o provenen de països tercers, tal com reconeix la Llei del codi de consum de Catalunya aprovada el 2010.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article