Campanya contra el decret d'autoconsum elèctric aprovat pel govern central


Més de 9.000 persones han signat ja les al·legacions al projecte de Reial Decret que regula l'autoconsum elèctric, una iniciativa impulsada per nombroses organitzacions de consumidors i usuaris en el marc del tràmit d'audiència pública perquè els ciutadans facin arribar les seves observacions a la nova proposta d'Indústria. El termini per a presentar al·legacions finalitza el 24 de juny.

Organitzacions de consumidors, sectorials i ambientals demanen la signatura de milers de ciutadans a les al·legacions al projecte de Reial Decret d'autoconsum elèctric presentat pel Govern el passat 5 de juny.

Més de 9.000 persones han subscrit ja les al·legacions al projecte de Reial Decret que regula l'autoconsum elèctric. Segons el text de les al·legacions, el projecte de Reial Decret desincentiva totalment la pràctica de l'autoconsum a casa nostra i vulnera les Directives Europees d'Eficiència Energètica i de Foment de les Energies Renovables, en imposar un peatge o "impost al sol" per l'energia autoconsumida.

A més, prohibeix que els consumidors acollits a tarifa regulada (Preu Voluntari del Petit Consumidor o bo social) puguin tenir una instal·lació d'autoconsum, el que impedeix l'autoconsum convertir-se en una eina de lluita contra la pobresa energètica, un problema que afecta més de set milions de persones al nostre país i la solució hauria de ser prioritària per al Govern.

L'escrit d'al·legacions sosté que el Projecte de Reial decret d'autoconsum "promet promoure-però, en la realitat, fa l'autoabastiment energètic inviable i s'esforça a mantenir el control absolut de les grans empreses elèctriques sobre el sistema".

Per tot això, en les al·legacions se sol·licita la retirada del projecte de Reial Decret i l'obertura d'un diàleg amb els sectors afectats, començant pels consumidors, a fi d'elaborar una nova proposta de Reial Decret que realment promogui l'autoconsum a Espanya.

La iniciativa per recollir suports a aquestes al·legacions continuarà mitjançant una campanya on line, a través de l'organització Avaaz, durant la resta del període d'informació pública, que finalitza aquest dimecres. Es preveu que desenes de milers de persones se sumin a la petició.

Organitzacions convocants: ADICAE, Amics de la Terra, ASGECO, ATTAC, CECU, Ecologistes en Acció, Ecooo, EnerPlus, FACUA, Fundació Renovables, Goiener, Greenpeace, Holtrop SLP, Plataforma per un Nou Model Energètic (formada per més de 350 organitzacions), SEO / Birdlife, Som Energia, UNEF, WWF Espanya.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article