L'Institut Jane Goodall promou la recollida de mòbils per reciclar al MWC


Els telèfons mòbils en desús es poden reciclar, d'aquesta manera, l'Institut Goodall vol aconseguir la limitació de la demanda dels minerals que s'utilitzen per fabricar aquests aparells i evitar així els conflictes armats a diferents punts d'Àfrica, generats per aconseguir el control de l'extracció d'aquests materials. La campanya 'Mobilitza't per la selva' demana als consumidors responsables que marquin diferència a l'elecció de compra i procurin l'allargament de la vida útil dels seus telèfons.

L'Institut Jane Goodall, que té la seva seu a Barcelona, ha denunciat que la gran demanda dels minerals que són matèria prima per a la fabricació de la tecnologia mòbil, causa conflictes humanitaris i ambientals a la República Democràtica del Congo. Proposa el reciclatge dels aparells que ja estan en desús per a minvar part d'aquesta demanda.
La institució recorda que actualment hi ha 6.915 milions de mòbils al món i que aquest any es preveu superar els 7.000 milions de dispositius.
A l'estat espanyol, en aquests moments hi ha més de 50 milions de línies de mòbil activades per a una població del voltant de 47 milions de persones. Les xifres que l'Institut extreu de l'Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació (OTSI) evidencien que encara és més preocupant el nombre de mòbils en desús guardats a les llars espanyoles, que és calcula que arriba a 100 milions de dispositius. Amb la campanya iniciada es pretén recuperar-ne una bona part.
Un dels minerals més buscats és el coltà utilitzat bàsicament per als condensadors, la casiterita per a l'estany dels circuïts i el tungstè. Segons l'Insitut Goodall, la falta de control en l'explotació i exportació d'aquests minerals provoca conflictes armats per contralar el territori. Conflictes que en les dues últimes dècades ja han afectat a més de 6 milions de persones, entre desplaçats i refugiats, deforestacions i destrucció de la selva i la matança d'espècies en perill d'extinció

Campanya 'Mobilitza't per la selva'

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article