Sis municipis de Barcelona tindran inspecció de consum aquest setembre


Sis poblacions més, de les comarques del Baix Llobregat (Sant Andreu de la Barca, Corbera de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts), Maresme (El Masnou), i el Vallès Occidental (Badia del Vallès i Sabadell) seran l'objectiu aquest setembre de les campanyes d'inspecció de consum que realitza l'àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona. La campanya inclou des de la inspecció d'establiments de restauració fins als de venda de pa, passant pels tallers de reparació de vehicles, els establiments de neteja tèxtil o els centres de bronzejat.

D'altra banda,  les Oficines Mòbils d'Informació al Consumidor visitaran durant el setembre 56 municipis de la província, amb l'objectiu d'atendre de manera gratuïta les consultes i reclamacions dels consumidors locals. Una actuació inclosa dins del programa OPIC d'aquesta Àrea.

L'equip tècnic d'aquestes oficines mòbils dóna resposta a les consultes i reclamacions que es fan directament. Igualment, gestiona les consultes que es trameten telemàticament mitjançant la Bústia del Consumidor als 198 ajuntaments adherits a aquest servei.

El servei de l'Oficina Provincial d'Informació al Consumidor (OPIC) està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum i té com a finalitat bàsica defensar els consumidors i els seus drets. El servei OPIC el formen tres elements: la Bústia del Consumidor, amb seu a l'ajuntament recull diàriament les consultes dels ciutadans; l'Oficina Mòbil, que la formen les sis unitats mòbils que regularment es desplacen per atendre consultes directament; i un extens catàleg d'activitats, educatives i formatives que els ajuntaments poden desenvolupar en el seu territori.

En aquest enllaç podeu trobar el llistat de municipis i calendari que seguiran les Oficines Mòbils

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article