Rècord d'atorgaments d'ecoetiquetes de la UE a empreses catalanes


Catalunya ha acumulat el 81% dels atorgaments d’aquesta ecoetiqueta de tot l’Estat espanyol, i és capdavantera en la certificació de productes i serveis.
El Departament de Medi Ambient ha atorgat l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea a 14 noves empreses durant l’any 2009. A més, en aquest període, ha fet ampliacions de referències a empreses que ja tenien aquesta ecoetiqueta. Aquest ha estat l'increment més important des que es va crear l’Etiqueta ecològica de la Unió Europea l’any 1992. De les 51 empreses catalanes que ostenten aquest distintiu la majoria, 14, són de fabricació de productes de neteja general, 9 fabriquen pintures i vernissos, 8 sabó de rentar plats a mà i 5 d'allotjament turístic.

L’Etiqueta ecològica de la Unió Europea és un sistema voluntari d’identificació de productes i serveis que compleixen uns estàndards ambientals de gran exigència avalats per la Comissió Europea. El fet de poder identificar fàcilment els productes més respectuosos amb el medi ambient els dota de valor afegit, els fa més competitius i n’afavoreix la internacionalització.

Actualment, només sis comunitats autònomes de tot l’Estat disposen d’organisme competent per gestionar sol·licituds de l’Etiqueta ecològica de la Unió Europea. És per això que la Generalitat ha atorgat, de manera subsidiària, l’ecoetiqueta a disset empreses d’altres comunitats.

Amb aquestes dades, Catalunya és el quart organisme competent de tot Europa amb més atorgaments d’aquesta ecoetiqueta, després d’Itàlia, França i Alemanya, fet que converteix el país en capdavanter en la producció i oferta de béns i serveis ecològics. Dels 63 atorgaments fets a l’Estat espanyol, 51 s'han obtingut a Catalunya, és a dir, el 81%.


  Llistat d'empreses amb ecoetiqueta europea a Desembre 2009

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article