Acció Cultura Viva es consolida com alternativa als festivals musicals convencionals a les festes de La Mercè de Barcelona

La setena edició del festival ofereix tres dies de música i activitats artístiques d’una forma comunitària, participativa, assembleària i oberta


El projecte Acció Cultura Vida (ACV) celebra la seva setena edició en el marc de la festa major de La Mercè de Barcelona, durant els dies 22, 23 i 24 de setembre. La iniciativa continuarà reivindicant el seu caràcter col·lectiu, assembleari i divers a través de la música urbana i de tota mena d’activitats artístiques i xerrades.

L’ACV destaca per la seva programació elaborada a través d’una convocatòria oberta, amb més de 600 propostes presentades aquest any, i per una gestió des dels principis de l’economia social i solidària.

Aquest 2023, a més, el festival s’expandeix pel districte de Sant Andreu, mantenint els dos escenaris habituals al recinte de la Fabra i Coats i sumant un escenari a la plaça de Can Fabra, on hi haurà concerts divendres i dissabte, i un a la Nau Bostik, el diumenge.

Pel que fa a la programació, l’Acció Cultura Viva destaca per la seva diversitat de cultures. Compta amb artistes com L’Beel, amb referències als sons àrabs i francesos; Masta Quba, rapera i activista mexicana que escampa el missatge feminista; Dyamise Squad, un DJ amb cos de ball inclòs amb estils com l’afrobeat, el hip-hop i el dancehall; i Rodrigo Laviña, representant històric del rap català en grups com Pirat’s Sound Sistema i At Versaris.

accio-cultura-viva-ruinosas-strippers-rahola-merce-barcelona-sant-andreu
Un dels grups que hi participaran és ‘Ruinosas y las Strippers de Rahola’, que tocarà dissabte al Recinte de la Fabra i Coats.

Aquesta diversitat artística la permet el procés participatiu en la tria de les propostes, amb pluralitat de veus i decisions consensuades. La diversitat va en línia amb els principis del projecte, que destaca per la seva perspectiva feminista, LGTBIQ+ i antiracista. A més, es tracta d’un festival inclusiu, amb programa en Braille, espais accessibles, Punt Lila i servei de barra de beguda sense alcohol.

El festival s'emmarca en el programa Cultura Viva impulsat per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el suport de la Direcció de Serveis d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible per assajar noves formes de gestió col·lectiva en la cultura. Les decisions es prenen en comissions de treball obertes i es posen en comú en un plenari participatiu.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article