Abacus presenta els projectes de 2023 sota el lema “llegir, crear, jugar”

La cooperativa ha tingut un creixement del 8% en l’activitat a les botigues respecte el 2021


Abacus ha presentat a l’associació de consum els diferents projectes que planteja aquest 2023 sota el lema “llegir, crear, jugar”, en un acte celebrat el mes de juny al Convent dels Àngels de Barcelona. La trobada també ha servit per aprovar els comptes de l’exercici anterior i tractar els reptes futurs de l’organització.

Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte on ha destacat, principalment, que “l’èxit d’una organització es mesura a través del llegat que deixa, d’allò que és capaç de deixar a la societat”. També ha afirmat que “el repte actual d’Abacus se centra en renovar-se constantment per tal de créixer i continuar existint”.

A més, durant la presentació, la direcció de les àrees de negoci ha explicat les accions que han desenvolupat durant el 2022 i quines novetats presenten de cara a aquest any. Actualment, els diversos àmbits que formen la cooperativa són: Abacus Educació, Abacus Media, Abacus Original, Abacus Editorial i Abacus Idea.

Des de l’entitat volen que el nou lema “llegir, crear, jugar” sigui una guia a seguir de present i futur. “Si llegim més, si creem més i si juguem més, serem més forts i útils a la societat”, ha declarat Oriol Soler, director general.

abacus-cooperativa-reptes-2023-balanç-general-oriol-soler
Oriol Soler, director general, ha explicat els projectes de futur de la cooperativa | Abacus

Pel que fa als resultats econòmics, des de la cooperativa destaquen el creixement del 8% en l’activitat a les botigues respecte el 2021 que trenca amb la tendència negativa dels últims anys. A més, ressalten l’operació sale&leaseback que va suposar la venda i posterior arrendament de la seva central logística a Vilanova del Camí (l’Anoia) que els ha permès reduir el seu endeutament net en un 73% i sanejar la seva economia.

D’altra banda, l’acte també ha comptat, com a tancament, amb la presència de la xef Ada Parellada que ha preparat un tast de diverses tapes inspirades en la revista CUINA, on col·labora habitualment. 

Abacus és una cooperativa referent en l’educació i la cultura al territori. Actualment, a través dels seus cinc àmbits opera en diversos sectors i compta amb varies extensions, com la revista Sàpiens, Arrels, Cuina i la Casa dels Clàssics, que recentment va celebrar el centenari de la col·lecció Bernat Metge.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article