Més de 100 països s'han compromès aquest dimarts a reduir un 30% les emissions de metà el 2030. “És una de les coses més efectives que podem fer”, ha assegurat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, en un acte a la 26a Conferència Mundial del Clima de Glasgow (COP26) on ha presentat l'acord conjuntament amb els Estats Units.
Ni la Xina ni Rússia s'han sumat al pacte, però el Brasil sí que l'ha signat. Von der Leyen ha anunciat que al desembre presentarà una proposta per “regular” aquestes emissions. En concret, la comissió pretén “mesurar i verificar” les emissions, així com posar-hi límits. A part dels sectors energètics com el del gas o el petroli, Von der Leyen ha avisat que augmentaran el focus en l'agricultura.
l seu torn, el president dels Estats Units, Joe Biden, també ha anunciat mesures per reduir l'emissió de metà i assegura que “treballarà amb pagesos i ramaders” perquè aquest sector “és una font significativa” d'aquest gas.
El pacte
Un total de 103 països que representen la meitat de les emissions de metà al món han subscrit la iniciativa de la Unió Europea i els Estats Units per reduir globalment aquestes emissions. Segons els promotors, assolir la reducció del 30% per al 2030 reduirà almenys 0,2° l'escalfament global el 2050 i “evitarà més de 200.000 morts prematures” i “centenars de milers” de casos d'asma al món.
Brussel·les presentarà desembre una proposta per regular el metà a la UE. Von der Leyen ha avançat aquest dimarts que introduiran “normes per mesurar, informar i verificar les emissions de metà” i que “posaran límits” a les emissions durant la producció d'energia.
“La política agrària comuna (PAC) també augmentarà el focus en combatre les emissions de metà”, ha dit la cap de l'executiu comunitari, sense concretar quines mesures es podrien adoptar en el sector agrari.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari