La crisi està afectant amb molta intensitat al Tercer Sector. La davallada d’aportacions públiques així com la profunda reestructuració de les obres socials de les caixes d’estalvis estan provocant situacions dramàtiques en moltes organitzacions del sector. Davant d’aquesta greu situació algunes entitats socials estan plantejant noves fórmules de treball i col·laboració que persegueixen garantir la integració social i laboral dels col·lectius amb risc d'exclusió. Aquest és precisament el cas de les entitats Fundació Viver de Bell-lloc, del Vallès Oriental, i Associació Sant Tomàs –Parmo, d’Osona. Dues entitats veïnes, que comparteixen valors i persegueixen els mateixos objectius, i que han trobat en la col·laboració una via de creixement mutu, amb la comercialització de la marca La Tavella, i la venda de cistelles ecològiques.
L’adhesió al projecte de Sant Tomàs ha aportat solidesa i més implantació territorial. Aquest fet juntament amb la formació i l’assessorament especialitzat de Momentum Project (Esade i BBVA) i de la Xarxa Agrosocial de la Fundació Catalunya- La Pedrera han permès professionalitzar el projecte i garantir-ne la seva continuïtat.
Durant l’any 2012 La Tavella va servir un total de 8.000 cistelles de fruita i verdura ecològica, el que va suposar duplicar el volum de comandes de 2011, i també va ampliar la gamma d’activitats amb una granja de 500 gallines i una línia de conserves pròpies.
Actualment La Tavella dóna feina a 14 persones, de les qual 11 presenten algun tipus de discapacitat. Els objectius de 2016 són la creació de 22 nous llocs de treball, entre directes i indirectes, i la distribució de 3.000 cistelles mensuals a Catalunya.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari