Des de la seva cuina instal·lada a Palamós (Girona), l’empresa catalana Just Married elabora i envasa receptes tradicionals de l’Empordà que exporta a diversos països. En només un any, les vendes a l’exterior s’han doblat per situar-se en el 10% de la facturació, que al 2011 tancarà a prop dels 1,2 milions d’euros. Just Married és una de les empreses que han participat al programa Nex Pipe d’Acc1ó, agència del Departament d’Empresa i Ocupació, que impulsa la internacionalització d'empreses del país.
La pime elabora diferents varietats d’arrossos i fideus (risottos, arròs a banda i fideuà, entre d’altres) amb ingredients naturals i de manera artesana, que comercialitza en més de 500 punts de venda a l’Estat espanyol del canal delicatessen. França és el principal mercat a l’exterior, seguit de Bèlgica, Suïssa i Alemanya.L’estratègia de Just Married a l’exterior, segons explica el propietari de l’empresa, Emili Sabadell, és “situar els productes en botigues clau, referents a cada país, que actuen com a aparador i reclam per a altres establiments”. Així, a França han entrat a l’exclusiu La Grande Epicerie de París, a Bèlgica al mercat gourmet Rob Market, i a Londres preveuen tancar un acord amb els magatzems de productes de luxe Harvey Nichols.
Fundada al 2006, les vendes de la firma gironina han augmentat un 75% en cinc anys. Compta amb un equip de 10 persones a la cuina i oficines, i amb una xarxa comercial de 7 persones més. L’objectiu, segons Sabadell, “és seguir exportant essent capaços de controlar el creixement, ja que volem mantenir, per damunt de tot, l’artesania de la cuina i la qualitat dels ingredients”.
A nivell estatal, Just Married preveu impulsar la gamma de productes per al sector de la restauració i la línia d’alimentació per regalar, donada la presentació dels seus productes en un format original i atractiu. Per aquesta última línia potenciarà les aliances amb altres empreses d’alimentació i begudes per tal de fer packs conjunts presentats en format obsequi.
web Just Married
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari