Curs d'emprenedoria en ramaderia ecològica

  • Escola Agrària de Manresa
    Manresa

Vols enriquir la teva experiència com a ramader ecològic? O com a agricultor ecològic, o com a ramader preocupat per la qualitat i la viabilitat de les teves produccions? Aquesta formació va per a tu!

L’Escola Agrària de Manresa inicia un nou mòdul d’Emprenedoria que es realitzarà del 20 de setembre al 20 de desembre i que buscarà, com els precedents, de respondre com més millor als interessos i les preocupacions dels assistents.

Orientat a la gestió financera de l’activitat agrària, n’abordarà els aspectes de manera generalista, per tal de formar els alumnes als conceptes importants més que a les tècniques comptables. Així es tractaran:

Gestió estratègica i pla de negocis: quins recursos econòmics són necessaris per emprendre una activitat agro-ramadera? On buscar aquests recursos?

Inversions, despeses, amortitzacions, fiscalitat… A quins pagaments ens enfrontem?

Sobre quins ingressos podem comptar? Venda de productes (a quins preus?), serveis a tercers, ajuts i subvencions… Com assegurar la viabilitat i la sostenibilitat econòmiques de la nostra empresa?

Arrendaments i altres possibilitats d’accés a la terra. Transmissions patrimonials.

El mòdul inclou també un important apartat inicial d’habilitats personals. S’hi abordaran essencialment la comunicació i el lideratge, amb especial èmfasi en el lideratge participatiu.

Altres activitats i sortides ens permetran abordar també l’economia del bé comú, el treball en xarxa, la dinamització agroecològica i alguns temes suggerits pels propis alumnes.

El curs tindrà una durada de 12 jornades lectives de 6 hores, els dimecres de 10 a 2 i de 3 a 5, amb (en principi) l’única excepció de la setmana de Tots Sants, on el realitzarem el divendres.