Us heu preguntat mai com sona la ciutat Barcelona més enllà dels sorolls del trànsit i de les obres? Ara els caçadors de sons estan convocats el proper dimecres 26 d'abril a captar els sons de la ciutat: una campana de l'església de barri, un sortidor, les ones de la platja de la Barceloneta... Des de l'ajuntament de Barcelona, la Fàbrica del Sol convida a participar amb l'activitat 'Caçadors de sons' durant el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll.
Aquestes activitats estan emmarcades en la 1a Setmana Sense Soroll que ha organitzat el Servei per a la Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica del Departament de Territori i Sostenibilitat.
En una ciutat de les dimensions de Barcelona els sorolls són constants. Tot vibra, tot batega. Si ens aturem a escoltar, descobrirem la bellesa oculta del patrimoni sonor del nostre entorn. El dimecres 26 d’abril, a les 17.45 h l'ajuntament de Barcelona convida els interessats a la Seu de cadascun dels districtes per fer uns enregistraments sincronitzats que posteriorment tothom podrà escoltar per descobrir com sona Barcelona.
Cada grup realitzara tres gravacions per configurar el paisatge sonor.
- So general
-So específic local, com ara la campana d'una l’església
- So a microescala, com per exemple, el xipolleig d’una petita font.
A més de les gravacions, es mesuraran els decibels amb sonòmetres i es faran fotografies per il·lustrar tota l’acció.
Podeu seguir tota l'acció amb l'etiqueta #BarcelonaSona
Qui participi contribuirà a completar el Mapa Barcelona + Sostenible, una plataforma virtual que recull iniciatives socials i ambientals de la ciutat. Per primera vegada, s'incorporaran sons associats als punts de les seus dels districtes amb la possibilitat d'insertar fotos i relats.
Totes aquestes activitats estan emmarcades en el que serà la 1a Setmana Sense Sorolls a Catalunya que promou el Servei per a la Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica, depenent del Departament de Territori i Sostenibilitat.
Amb aquesta iniciativa es vol conscienciar a la ciutadania del problema de la contaminació acústica, especialment en l’àmbit urbà. La campanya també vol treballar amb col·lectius específics, com els centres escolars, on el soroll pot dificultar l’aprenentatge i donar a conèixer, tant a la ciutadania com a les administracions, noves eines de gestió i control.
En la iniciativa col·laboren l'Associació Catalana de Consultors Acústics, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament de Sabadell la Diputació de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari