Protecció horari infantil: no n'hi ha prou amb l'autoregulació televisiva
"El codi d'autorregulació no ha servit per protegir la infància i ha arraconat la programació infantil (gairebé inexistent) a les plataformes de pagament", conclou l'informe Televisió i infància, autoregulació ineficaç, elaborat pel professor de la Universitat de Valladolid Jesús Bermejo, que demana la "immediata" posada en marxa del Consell Audiovisual Estatal autònom, amb funcions de supervisió i capacitat sancionadora real". A aquest estudi s'afegeixen les declaracions del Defensor del Poble, Enrique Múgica, reclamant que les televisions "compleixin amb els seus compromisos" amb el Govern central per evitar l’emissió d’espais propis de l’anomenada “teleporqueria” en horari infantil. Després de la posada en marxa el desembre del 2004 d’un codi d’autoregulació en aquest sentit "els resultats no són precisament encoratjadors" i "cadascú fa el que vol", va assenyalar Múgica. A més, va assegurar que el contingut de les programacions televisives incideixen també en el conflicte escolar, un problema que malauradament no disminueix.
Precisament per abordar el problema de la violència escolar, el Defensor del Poble realitzarà un informe, conjuntament amb Unicef, a partir de dades d'uns 300 col·legis de tot l'Estat.
Segons Múgica, els nens i adolescents veuen hores i hores la televisió, que es resten a l'estudi, i que a més els dóna una visió irreal del món que fa que topin amb la convivència. Un informe elaborat l'any 2000 per la institució assenyalava que la utilització d'armes blanques era petita, i la d'armes de foc, inexistent, si es comparava amb cassos de violència escolar europeus. La violència a l'Estat es traduïa a cops i pallisses en el cas dels barons i verbal però molt dura en el cas de les nenes. Des de aleshores, el fenomen ha anat a més. Font: Canal Solidari.
Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari