La intercooperació arriba al País Valèncià de la mà del TornallomFest, aquest cap de setmana

El festival se celebrarà amb la intenció de fomentar l’enxarxament de les entitats del sector de l’ESS


El dissabte 21 d’octubre se celebrarà a la ciutat de València el festival TornallomFest, una jornada per fomentar l’enxarxament i la intercooperació entre les diverses entitats de l’economia social i solidària (ESS) del País Valencià. La trobada es durà a terme a l’espai Meme del barri de Benimaclet entre dos quarts de dotze del matí i les onze de la nit.

L’objectiu de la iniciativa és “donar a conèixer projectes d’ESS del País Valencià per fomentar l’enxarxament i l’economia circular dins del sector”, com ha afirmat Pablo Torró, coordinador de l’esdeveniment, en declaracions a Jornal.cat. D’aquesta forma, es pretén que el festival pugui fer d’altaveu de les entitats que hi participin, s’estableixin col·laboracions per tal de beneficiar-se mútuament i ajudi a promoure el projecte Tornallom, que porta temps fomentant la intercooperació.

Com ha comentat Torró, la creació del festival sorgeix de “la necessitat de crear un esdeveniment d’aquesta mena a nivell global dins del País Valencià”, ja que els actes d’aquest tipus havien estat quasi sempre centrats en l’àmbit local o comarcal.

L’esdeveniment comptarà amb diverses activitats, algunes estaran més enfocades en la creació de sinergies, com una formació per formar part de Tornallom i unes entrevistes col·laboratives. D’altra banda, també hi haurà activitats enfocades en l’oci, com el dinar vegà a càrrec del Centre Social Terra i les actuacions artístiques.

Concretament, el festival sorgeix del projecte Tornallom, un mapa col·laboratiu i eina d’avaluació de les iniciatives d’economia social i solidària del País Valencià. Està “inspirat en l’experiència de Pam a Pam”, com ha afirmat Torró, i actualment compta amb més de 50 projectes. Per avaluar les iniciatives utilitza una sèrie de criteris vinculats a l’ESS, com la sostenibilitat, la cura de l’equip, l’impacte social i l’ambiental.

Actualment, Tornallom es troba en un “punt intermig”, segons Torró, ja que s’ha creat una bona estructura, però “falta un impuls cap a fora per fer un salt a nivell territorial”, el qual es pretén fer amb iniciatives com el TornallomFest.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article