Una cooperativa ferroviària connectarà amb un tren nocturn Barcelona i Amsterdam d’aquí a dos anys

La Comissió Europea escull el projecte de la companyia belga-holandesa European Sleeper per potenciar els trens transfronterers al continent


La ruta nocturna entre Barcelona i Amsterdam, projectada per d’aquí a 2 anys, és una de les deu propostes pilot escollides per la Comissió Europea per reintroduir els trens transfronterers dins del continent.

La idea ha estat de la companyia European Sleeper, fundada el 2021 i constituïda com a cooperativa després de rebre finançament a través de la venda d’accions a més de 350 petits inversors de diversos països d’Europa.  

Per a la companyia, “aquesta ruta millorarà considerablement la qualitat de les connexions ferroviàries nord-sud d’Europa”. A banda, asseguren, “el viatge es torna més eficient ja que es produeix mentre el passatger dorm i les distàncies es redueixen a una nit de trajecte”.

La capital dels Països Baixos serà el punt de partida d’una ruta que contempla parades a Rotterdam, Anvers i Brussel·les, passant per les localitats occitanes d’Avinyó, Montpeller i Perpinyà fins arribar a Catalunya, concretament a Figueres, Girona i Barcelona.

La línia Barcelona-Amsterdam serà la segona ruta de la companyia després de la introducció del tren nocturn Brussel·les-Amsterdam-Berlin, prevista pel proper mes de maig.

La CE a través del Pla d’Acció de la Comissió té per objectiu impulsar connexions ferroviària transfrontereres sòlides a tota la Unió Europea que siguin més ràpides, freqüents i assequibles.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article