'Goodbye Crisis' serà el leit motiv de la primera edició de B/Art Conference

La trobada dedicarà 12 hores a explorar noves formes de combinar art i societat civil com a sortida de la crisi


    El dissabte 9 d'abril, la Nau Ivanow del barri de La Sagrera (Barcelona) serà el marc de la primera edició B/Art Conference, una trobada que pretén unir art i societat civil en una aposta per pensar i desenvolupar formes d'innovació que facilitin, des de la mirada col.lectiva, el canvi social i econòmic necessari que s'està gestant actualment. Sota el lema 'Goodbye Crisis' hi participaran, entre d'altres, Verkami, la plataforma de micromecenatge per a projectes creatius amb seu a Mataró o l'artista cibrog Neil Harbisson, que farà una conferència sobre sonocromatisme. També han confirmat la seva assistència Slow Food, Creative Commons, Procomún i Simona Levi

    La trobada de 12 hores que pretén unir art i societat civil comptarà amb la participació de Verkami, una plataforma de crowdfunding de referència per als creadors independents del nostre país, creada per Joan, Adrià i Jonàs Sala, que ofereix una nova forma de consumir i produir cultura. Un dels objectius de Verkami és que el públic es converteixi en mecenes i faciliti als creadors el finançament necessari per poder realitzar la seva obra. El model pioner de Verkami aposta per democratitzar la cultura i redefinir el consum, promovent la cooperació basada en recompenses mitjançant una plataforma online que facilita a qualsevol creador, ser part de l'experiència.

    Per la seva banda l'artista anglo-català Neil Harbisson participarà amb una conferencia-instal•lació sobre sonocromatisme, condició física que l'any 2004 el va fer internacionalment reconegut després que el govern del Regne Unit li atorgués la condició de “ciutadà-ciborg”. President de la Fundació Cyborg, Harbisson té acromatopsia una condició visual que des del seu naixement li obliga a veure el món en blanc i negre. Des de l'edat de 20 anys porta instal•lat un dispositiu, anomenat eyeborg, que li permet escoltar els colors. El 2010, va crear la Fundació Cyborg, una organització internacional per ajudar als afectats per aquesta alteració i defensar els seus drets.

    Sota el leit motiv de “Goodbye Crisis” y dirigit a totes aquelles persones interessades a desenvolupar una forma més justa i equitativa d'organitzar el món actual, B/Art Conference ha estat concebut des de la societat civil i organitzat per l'Associació Cultural Factoria 550, posicionant-se com un espai bianual per a la innovació social i cultural de la ciutat.
    En aquesta primera edició, l'accent estarà posat en les diverses conferències que es faran, així com en les manifestacions artístiques programades que comprenen des de performances fins a exposicions, concerts i funcions de dansa que es desenvoluparan durant 12 hores al més pur estil hit & run amb la finalitat de propiciar llaços de col•laboració.

    D'entre els participants confirmats, cal esmentar a representants dels moviments Slow Food Espanya, Creative Commons i Procomún així com als artistes Rosana Barra (organitzadora del Festival Barcelona en Butoh), l'activista cultural del Col•lectiu Conserves i directora de la biennal d'arts escèniques i visuals aplicades IN Motion, Simona Levi, Carles Torrent – Pagès mitjançant una video instal•lació-escultura d'aigua, Doris Obermair i Javi Creus , co-autors del llibre “No som formigues” (un crit "de guerra" en favor de l'optimisme informat versus el pessimisme desinformat), l'artista 2.0 Intimidad Romero, l'artista multidisciplinari camerunense Xumo Nounjio, l'artista Núria Güell, així com la projecció d'obra produïda per al Media That Matters Film Festival (Nova York).

    Més informació 

    Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


      No hi ha cap comentari

      Comenta aquest article