Unnim lamenta el 'mal tracte' que estan patint les caixes comarcals catalanes

Soley, avamça que, tot i convertir-se en banc "no deixaran de banda l'esperit fundacional i de proximitat" que els caracteritza


El president d'Unnim, Salvador Soley, retreu al govern espanyol el "mal tracte" que estan patint les caixes espanyoles i en especial les comarcals catalanes. Retreu a l'executiu central que se'ls està exigint uns compromisos que estan "fora de tota lògica" i que no es té en compte que el sector al llarg de la seva història ha afavorit la integració financera de molts ciutadans que "sense les caixes mai no haurien pogut accedir al món bancari". Soley, tot i acceptar que l'actual conjuntura econòmica els obliga a convertir-se en banc, avança que "no deixaran de banda l'esperit fundacional i de proximitat" que els caracteritza.

El president d'Unnim ha acusat el govern de l'estat de voler-los fer un 'vestit a mida' que no els convenç: 'Si algú ha de parlar de vestits a mida haurem de convenir que en termes de textures tèxtils qui té l'autoritat de parlar-ne som la gent de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu', diu Soley en unes declaracions que recull Directe.cat.

Tot i això ha assegurat ser conscient del context econòmic i ha dit que 'assumint la seva responsabilitat' Unnim ha pres la decisió d'adaptar-se al que requereix l'actual moment històric: 'Si una de les alternatives és crear un banc i que la caixa continuí existint com a titular d'aquesta entitat ho farem', ha dit. Tot i això ha remarcat que en cap cas Unnim perdrà de vista 'l'esperit fundacional i la proximitat' que la caracteritza.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article