"Simplement intentem viure d'acord amb la terra i mostrar-ho a qui vulgui venir"

Emili Duran Mas El Vilar (Cogolls - Garrotxa)



El Vilar és una finca situada a Cogolls, un poble pertanyent a Les Planes d'Hostoles (Garrotxa). L'Emili i la Joana en són els llogaters des de fa un any i en aquest període han engegat un hort amb verdures de temporada; han plantat arbres fruiters; han creat un galliner per gallines, oques i perdius; han fet una bassa per netejar l'aigua residual; han aixecat un hivernacle i han començat un hort de plantes medicinals. També cultiven palla, userda i blat; tenen xais i fan mel.

El seu objectiu és autoabastir-se amb els productes que doni la terra, creant una finca integral. És a dir, on tots els elements estiguin interrelacionats. Un petit exemple és que les verdures sobrants de l'hort es donen a les gallines, que fan ous per menjar. D'altra banda han previst posar en marxa uns allotjaments de turisme rural per tenir una font d'ingressos i poder vendre l'excedent de la collita.

Respecte a la difusió dels seus projectes, tenen en ment crear activitats pedagògiques per escolar i adults per donar a conèixer la iniciativa i també poder exposar tot un conjunt d'eines d'oficis tradicionals que l'Emili ha anat guardant amb els anys.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article