"Fem el mateix procés que la cervesa artesana, però amb ingredients ecològics"

Julià Vallès -Companyia Cervesera del Montseny-




En el marc del projecte Xarxa Verda (www.xarxaverda.cat) es va visitar la Companyia Cervesera del Montseny i aquest vídeo n'és un resum. A banda de la presentació de la Companyia Cervesera del Montseny SLL (www.ccm.cat) com a empresa, es va explicar la seva història i els orígens. La companyia té la peculiaritat que tots els seus treballadors en són, alhora, co-propietaris, fet que indica el seu alt grau d'implicació en el projecte. La visita va seguir amb un tast de la cervesa EcoLupulus, a partir del qual Julià Vallès ens introdueix en el procés cerveser.

En la segona part de la visita, ja en la zona de producció, s'observen i expliquen els principals elements que formen part del procés cerveser: tanc d’aigua calenta, macerador, caldera de cocció, intercanviador, fermentadors i màquina d’embotellar i etiquetar.

Ja per finalitzar, Vallès explica els trets diferencials de les cerveses naturals, les que no es filtren ni es pasteuritzen, les principals diferències entre naturals i industrials i les propietats organolèptiques i socialitzadores de la cervesa.

La CCM és una autèntica microcerveseria catalana amb una capacitat de producció de 3.000 litres per cocció, com d’altres ja existents a molts països europeus i que a Catalunya tot just s’estan introduint.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article