Jornades que difonen els remeis casolans

El 6 de juny, el castell de Sant Ferran de Figueres serà el marc de la jornada sobre "Remeis casolans en les manifestacions dels cicles femení i masculí". Es tracta d'un seguit de conferències a càrrec d'especialistes, complimentades amb rutes etnobotàniques per a conèixer les plantes sobre el terreny. La temàtica girarà a l'entorn de l'aplicació dels remeis casolans a les alteracions de la salut relacionades amb els cicles de gènere. Així, les ponències van relacionades amb l'aplicació d'aquesta medicina natural en hemorràgies, infeccions genitals, Papil.loma humà i d'altres van destinades a aprofundir en etapes del cicle natural com la regulació menstrual, l'embaràs o l'alletament matern, també els que es puguin aplicar després d'un avortament o situacions de risc i també en l'etapa de menopausa.
 

Les plantes que més protagonisme tindran en la jornada són: salvia, artemisa, ruda, romaní, murtra, falzic roja, saüc, saxifraga, plantatge i comí.

Aquesta jornada és fruit de l'èxit d'organització i demanda que van tenir les organitzades ara fa un any a Girona, i compta amb la mateixa direcció de Lola Puig (mestra, terapeuta naturista i cuinera), Xavier Uriarte (Metge naturista) i Anna Ferrer dietista especialitzada en medicina naturista).

La jornada comptarà amb testimonis del col.lectiu de Remeieres i Remeiers de l'Alt Empordà i després de dinar es farà la passejada botànica per a elaborar els remeis casolans.

Zones de passejades i guies:
- Grup A. Sant Jordi Desvalls. Guies: Elena Padró (Biòloga), Maite Domènech (Enginyera Tècnica Agrícola), Muntsa Pagès (Pagesa i cuinera) del Grup d’Herbes de Marge de Sant Jordi Desvalls.

- Grup B. Jardí Botànic Cau de les Marietes de Vilabertran.

- Grup C. Castell de Sant Ferran de Figueres. Guia: Albert Mallol (Etnobotànic)

- Grup D. Llers Alt Empord à. Guia: Carme Frigola. (Naturòpata i Acupuntora.)

Inscripcions fins el 29 de maig al Tel: 972 67 67 46 i 693 842 850 (de 9h a 17h) o al correu electrònic: remeiscasolans@gmail.comNo hi ha cap comentari

Comenta aquest article