Martí Boada: "No n'hi ha prou amb buscar alternatives energètiques, cal canviar els sistemes de producció"

L'expert critica l'ecologisme que no és conseqüent amb el seu consum


Martí Boada reflexiona en aquesta entrevista sobre el consum i les seves paradoxes. Parla de la petjada ecològica i qüestiona el que anomena "ecologisme urbà" que qualifica de poc conseqüent amb l'impacte del seu consum quotidià. Boada, naturalista i Doctor en Ciències Ambientals, dóna com a màxim un període de 8/10 anys per l'actual sistema de producció, un final que serà forçat per l'esgotament dels carburants barats.

Avança que la nanoquímica i la química verda, vinculades a l'excedent dels boscos, ens proporcionaran grans novetats en pocs anys. Un arbre, explica, des que neix fins  que acaba el cicle produeix entre 600 i 700 productes químics. Un potencial que encara no s'ha explotat i que pot capgirar la indústria farmacèutica o l'alimentària.

Quant als efectes de la nevada del 8 de març en les zones boscoses, Boada recomana tranquil.litat. Els accessos s'han de netejar però el bosc té el seu propi ritme de regeneració.

Aquí podeu veure el contingut de la vídeo entrevista de Jornal:Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article