El gremi flequer denuncia la proliferació de punts de venda de pa sense control higiènic i sanitari

La indústria flequera de Barcelona se sent amenaçada per la proliferació d'establiments que venen pa sense complir amb les condicions sanitàries i adverteixen que aquesta situació pot comportar la pèrdua de nous llocs de treball. Ahir a la tarda, sindicats i gremi de flequers de Barcelona van fer una acte de denúncia dels establiments que sovint no compleixen amb la normativa de vendre pa com són les gasolineres, botigues de conveniència, supermercats, autoserveis, botigues de queviures i, fins i tot, establiments no alimentaris que també inclouen la venda de pa. Els denunciants  recorden que en els últims anys ja han presentat queixes a Ajuntaments i Agència Catalana del Consum demanant que prenguin mesures davant d'aquestes pràctiques comercials.

Els sindicats UGT, CONC i gremi de Flequers de la província de Barcelona asseguren que malgrat les seves denuncies, el deteriorament de la situació és "constant i progressiu". Es queixen de l'existència de nombrosos establiments en règim d'autoservei que venen pa sense envasar ni etiquetar en origen i altres en què el pa és expedit al públic per treballadors que realitzen alhora altres tasques, com ara el subministrament de benzina o el cobrament en caixes registradores a les sortides dels comerços.

Fins i tot, es dóna el cas que algun d'aquests establiments no compleix amb les mínimes normes laborals dels seus treballadors, molts dels quals no disposen del carnet de manipulador d'aliments.

El sector flequer ha notat un descens importantíssim de les vendes de pa de totes les empreses artesanes, a causa d'aquest intrusisme i temen que si l'administració no hi posa mà, moltes d'aquestes empreses artesanes es veuran obligades a tancar les portes o a reestructurar les seves plantilles.

Asfricat Catalunya
1.
No deixa de ser curiós que el gremi de forners es queixin de la competència deslleial i de que s’incompleixin les normes sanitàries i es posa en risc la salut dels consumidors, quan més del 50% d’establiments d’aquest sector incompleixen les lleis de seguretat industrial, en matèria d’instal•lacions frigorífiques i de climatització així mateix incomplint la llei mediambiental de gasos fluorats d’efecte hivernacle, contractant a personal o empreses no habilitades per a la manipulació d’aquests gasos o per al manteniment de les seves instal•lacions.
L'incompliment de les lleis està molt estès en el sector del comerç per la falta d’inspeccions de l’administració.
Els instal•ladors / mantenidors també demanem no a la competència deslleial i no a d’intrusisme i també li demanem al Sr Francesc Xavier Mena que faci complir les lleis vigents en matèria de seguretat industrial i mediambiental.
  • 1
  • 0

Comenta aquest article