Björk i una financera gestionada només per dones s'associen per treure Islàndia de la fallida

La cantant islandesa Björk serà la imatge mediàtica del nou fons de capital risc que pretén recuperar l'economia del país nòrdic després de la tempesta financera de l'octubre passat que va situar l'estat en situació de fallida. El govern es va veure obligat a nacionalitzar el sistema financer i les expectatives de la població, que pocs mesos abans havia estat identificada com la més rica i feliç del planeta per un informe de les Nacions Unides, van quedar en mans del Fons Monetari Internacional.

Ara, aquest fons d'inversió batejat amb el nom de la cantant vol captar inversors interessats en participar en el finançament de nous projectes empresarials que busquin la innovació, la sostenibilitat i la responsabilitat social i mediambiental. El fons ha estat establert de manera conjunta per l'artista islandesa i la financera Audur Capital, formada i gestionada només per dones, amb una aportació inicial del voltant de mig milió d'euros.

Audur Capital,  explica des del seu web sobre el nou producte financer que l'estratègia d'inversió del fons valorarà especialment les companyies que tinguin per objectiu crear valor a través de la característiques culturals i naturals úniques d'Islàndia, subratllant que les empreses hauran de ser sostenibles tan en rendiment financer com en responsabilitat mediambiental i social.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article