Una jutgessa eximeix de pagar un 30'60% d'interès al titular d'un crèdit, per considerar-lo abusiu



La titular del jutjat de 1ª Instància de Mollet del Vallès ha reconegut que un 30'60% d'interès per un crèdit al consum era abusiu. El préstec contractat per un consumidor en el moment de la compra de dos matalassos, supera l'interès del 30% fixat com a límit per la jurisprudència.

La sentència dóna la raó parcialment al titular, un vigilant de seguretat, que en el seu moment va ser denunciat per l'entitat financera per no afrontar els pagament del préstec, argumentant que havia perdut la feina.

Segons recull El País, al febrer de l'any passat Gregori CB va adquirir dos matalassos al comerç de la capital vallesana,  Somni d'Or, amb la intenció de renovar els que tenia a casa per als seus fills, compra que li va suposar 919,79 euros. Una quantitat que va acordar pagar en terminis mitjançant un crèdit atorgat per l'entitat Pastor Servicios Financieros.

Després que l'interessat deixés de pagar les quotes mensuals, l'entitat financera el va demandar, però ara  la jutgessa ha considerat que l'interés que assenyalava el contracte (30'60%) està per damunt del límit establert per la llei, fixat en un 30%.

A pesar d'aquesta precisió, el jutjat condemna l'interessat a pagar el deute dels matalassos més els interessos "legals" derivats dels gairebé dotze mesos transcorreguts després de la signatura del crèdit.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article