No n'hi ha prou amb retirar la pell del salmó

Segons un estudi publicat a la revista Redorbit menjar salmó comporta un risc alt d'ingerir productes tòxits. Fins ara es creia que retirant la pell es podien eliminar aquestes substàncies en un 50%, però un estudi de la doctora Susan Shaw indica que aquests peixos que es crien en granges, però també els que viuen en estat salvatge, estan exposats a l'acció de diferents productes tòxits, substàncies que s'adhereixen als seus greixos i que no es poden eliminar pel fet de retirar la pell abans de cuinar-lo. Segons Shaw, molta gent coneix els beneficis del consum de peix, per l'àcid Omega-3 que aporta, però cal tenir present que, alhora, també s'ingereixen tòxics com els PCB. Un altre treball posa en evidència que les granges de cria de salmó són les responsables de la mort de més del 95% dels salmons salvatges, segons recull Sunday Times. El treball del científic Martin Krkosek, alerta que la concentració de polls marins a les proximitats de les granges de salmons a mar obert, és 30.000 vegades més alta del normal i, quan els salmons salvatges circulen per aquest punts concentrats a les costes, s'infecten i moren, la gran majoria.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article