Més motius per prendre te verd


Cada cop més es parla en àmbits dietètics del te verd com un valuós antioxidant. Ara els investigadors del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Granada han recopilat en un article els resultats d'un total de 180 estudis científics internacionals a favor del consum de te verd, en el que se li atribueixen moltes altres propietats. El títol és ben explicit: "Efectes beneficiosos del te verd" i, entre d'altres, dóna dades curioses com que el te es la beguda més consumida en el món, després de l'aigua. Quan es refereix a la varietat de te verd, considerat com una beguda mil.lenària, detalla bondats tan diverses com la reducció del risc de patir malalties cardiovasculars, control de pes, activitat antibacteriana, propietats antidiarrèiques, protecció dels raigs UVA i en destaca la seva utilitat com a preventiu de càries i la seva aplicació a la cosmètica L'efecte antioxidant del te verd mereix un apart en el recull. Se li atribueix aquesta propietat gràcies a que el seu procés de producció no necessita fermentació com en el cas del de te negre, pel que els seus compostos fenòlics conserven intacta la potència dels antioxidants, fet en el que coincideixen la majoria d'estudis consultats. El te verd conté, a més, minerals i altres compostos que incrementen l'efecte rejovenidor de les cèl.lules. Té un nivell més baix de cafeïna que la resta de begudes estimulants i altres varietats de te. Tot les nombroses virtuts d'aquesta variant del te, els investigadors no es posen d'acord en les quantitats a prendre'n. En el que si coincideixen és que tot plegat ha d'anar associacit a uns hàbits de vida saludables. Finalment, recomanen comprar-lo en fulles o a granel més que en bossetes. Font: Andalucia24horas

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article