La complicitat del sector alimentari espanyol en la destrucció de l'Amazonia


A principis d'estiu Greenpeace es va posar en contacte amb les principals empreses del sector alimentari espanyol per informar-les de l'impacte de les importacions de soja de l'Amazonia. La crema descontrolada de la selva per a crear noves plantacions de soja sembla preocupar poc als fabricants de pinso animal i a les empreses de productes càrnics que ofereixen carn i derivats provinents d'animals alimentats amb la soja amazònica. Greenpeace va demanar a les empreses alimentàries de l'estat perquè en les seves importacions de soja descartessin la produïda en zones de conflictivitat social i ambiental. Ara, Greenpeace denuncia que empreses com El Pozo, Coren, Casa Tarradellas, Grup Sada o Grup Pascual confirmen amb el seu silenci que no tenen cap problema en seguir produint carn alimentada que ve de la destrucció de la més gran selva tropical. Greenpeace denuncia el fet perquè assegura que el consumidor ha de saber que cada vegada que menja pernil, pizza o pollastre pot contribuir també a la desaparació de la selva amazònica. Tres gegants agrícoles nordamericans, Cargill, Bunge i ADM -controlen la major part del mercat de la soja a Europa- , estan fomentant les plantacions de soja en aquella zona tropical que després servirà per l'alimentació animal a Europa-. Empreses que utilitzen pràctiques d'abús, l'entitat ecologista assenyala Cargill, líder d'aquesta expansió, que an fet tractes sense escrúpols per falsificar títols de propietat i deforestat terrenys públics o de comunitats indígenes. El port i la planta de Cargill a Santarém han estat construïts il.legalment i, segons dades oficials, 1,6 milions de tones de soja han estat exportades a Europa des de l'obertura del seu port l'any 2003. Greenpeace ha provat que aquesta soja arriba a Espanya a través dels ports de Barcelona, València i Cartagena i que és utilitzada per la indústria agroalimentària local. Font: El Portal del Medio Ambiente

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article