Els bolets font de nutrients claus com els minerals

S'acosta la temporada dels bolets i ja se'n poden trobar al mercat tot i que la majoria encara són d'importació. Agroinformación parla avui d'un estudi coordinat pel nutricionista David Haytowitz, del Servei d'Investigació Agrícola d'EEUU, on es constata que els bolets contenen nutrients clau per la salut com són el coure, el potasi, folat i niacina. Per dur a terme la investigació, els científics van analitzar set varietats diferents de bolets que es troben als EEUU, entre les que s'hi troben el Shiitake o el portobello. Es va fer un seguiment dels nivells de greixos, fibra, proteïna, carbohidrats, vitamines, minerals i ergosterol (precursor de la vitamina D). La majoria de les propietats alimentàries dels bolets es van mantenir un cop cuinats i les analissis van mostrar que totes les varietats coincidien en aportar una gran quantitat de coure, mineral que estimula la producció de globuls vermells. Una altra aportació important és el potasi, substància que ajuda al cos a mantenir un ritme natural del cor i la funció de músculs i nervis.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article