El Departament de Salut comunica dos morts per grip A

Les víctimes eren afectats per patologies prèvies


El Departament de salut de la Generalitat de Catalunya ha informat avui dilluns de les afeccions dels 4 tipus de virus de la grip que hi ha detectats aquesta tardor-hivern a Catalunya. Segons la informació recollida pel sistema PIDIRAC (Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya), l’activitat gripal a Catalunya es troba en un nivell comparable al de temporades anteriors.

Pel que fa als casos produïts pel nou virus de la grip A, la majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies si bé s’han notificat 2 defuncions per grip A/H1N1 de dos homes de 42 i 56 anys amb patologies prèvies.

S’han aïllat 3 virus de la grip A/H1N1(grip pandèmica) i 1 virus de la grip C. La taxa d’incidència de síndromes gripals registrades per la xarxa sentinella ha estat de 32 casos per 100.000 habitants, uns nivells baixos i normals en aquesta època de l’any.  Pel que fa a les urgències ateses se situen en el volum d’activitat habitual per a l’època de l’any.

El departament de Salut recorda la importància de seguir les recomanacions de vacunació gripal en els grups de població amb risc de complicacions en cas d’infecció gripal i, que la vacuna actual, protegeix davant dels virus circulants incloent-hi el que va originar la pandèmia de la temporada anterior.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article