Les entitats financeres tindran molta més presència en el mercat immobiliari durant el 2011


Els habitatges embargats es podrien multiplicar per tres durant el 2011, segons un reportatge publicat a Blomberg,  la situació econòmica i la pressió que el Banc d'Espanya està exercint sobre les entitats financeres perquè minvin l'estoc d'habitatges, podria derivar en una rebaixa d'un 20% més en el preu dels pisos.

Les entitats financeres tenen en aquests moments al voltant de 100.000 immobles en els seus inventaris, però aquesta xifra es podria triplicar al llarg de l'any vinent tenint en compte que el crèdit amb problemes de la construcció ronda els 181 bilions d'euros.

El reportatge del digital britànic recull les declaracions de Fernando Rodríguez, responsable de la companyia Acuña y Asociados, refermant la seva convicció en que els bancs es veuran obligats a reduir els preus d'una manera molt més agressiva si volen reduir el seu estoc. La consultora especialitzada en el mercat immobiliari revela que amb el canvi de la normativa sobre les provisions, els Banc d'Espanya ha posat "la pistola al cap" de les entitats financeres. Segons Rodríguez, l'habitatge baixarà encara un altre 20% fins a 2015, però quan més es deixarà notar la davallada de preus serà al llarg de l'any vinent.

Més informació: article Bloomberg

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article