Els usuaris "d'smartphones" paguen més, per serveis que no usen

El cost de les tarifes planes n'és la causa


El preu elevat de les tarifes planes d'accés a Internet mòbil que apliquen les companyies en comparació amb el consum real de bona part dels usuaris, comporta que es pagui per l'us d'un volum de dades que finalment no s'utilitza. Així ho interpreta un estudi que compara tarifes de diferents operadors que determina com els usuaris de telèfons amb moltes prestacions iPhone, HTC o Blackberry, paguin de l'ordre de 12 euros al mes de més. Segons Doctor SIM, una companyia especialitzada en buscar la tarifa més econòmica en telefonia mòbil, 4 de cada 5 usuaris que tenen un smartphone paga un 56% més del que consumeix. Només un 16% dels abonats a una tarifa plana mòbil estan rendibilitzant el que paguen pel consum en dades que els ofereix el seu operador.

L'estudi es basa en l'anàlisi del consum d'Internet en una selecció aleatòria de 100.000 factures, entre les quals identifica més d'un 27% d'usuaris d'smartphones. Aquestes conclusions s'assemblen força al panorama pintat per un altre estudi fet per ComScore, el març passat, que a més constatava un creixement del 30% del nombre d'aquests telèfons d'última generació en el mercat espanyol, fins arribar als 10 milions de terminals venudes.

La principal diferència entre els smartphones i els telèfons mòbils 'tradicionals', consisteix en la seva usabilitat i la seva navegabilitat fàcil, per la qual cosa es pressuposa que un usuari de smartphone té un consum de dades intensiu, encara que segons Doctor SIM, això no és així del tot.

Del volum de Megabytes que defineixen les actuals tarifes planes per a aquests telèfons, el 68% dels usuaris no supera -en consum- els 200 MB mensuals. D'aquests, un 31% ni tan sols no abasta els 100 MB al mes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article