Les inversions, els serveis immobiliàris i l'accés a internet, entre els mercats de consum europeus amb pitjors resultats


Segons el Quadre d'Indicadors dels Mercats de Consum de la tardor de 2010 que s'ha publicat aquesta setmana, els tres mercats en què menys confien els consumidors de la UE són els de "inversions, pensions i valors", "serveis immobiliaris" i "prestació de serveis d'Internet". Entre els mercats de béns, han obtingut la puntuació més baixa els de "cotxes d'ocasió", "peces de vestir i calçat" i "carn".

A l'altre extrem, les línies aèries mostren bons resultats tot i les pertorbacions de la primavera de 2010; els consumidors també valoren positivament el mercat de béns i serveis culturals.

El Quadre d'Indicadors ordena els mercats de consum mitjançant l'anàlisi d'indicadors com ara la comparabilitat, la confiança del consumidor, la satisfacció dels consumidors, els problemes, les reclamacions, la facilitat per canviar de proveïdor, els preus, etc. L'objectiu és identificar els mercats amb més risc de mal funcionament per tal de realitzar estudis de seguiment que analitzin a fons els problemes i identifiquin les respostes polítiques.

Per primera vegada, el Quadre d'Indicadors analitza i ordena fins a cinquanta mercats diferents, des de l'alimentació i els electrodomèstics fins a la reparació d'automòbils, a tots els països de la UE.

El comissari de Salut i Política de Consumidors de la UE, John Dalli, exposava en la presentació del document que "el principal al·licient del Mercat Únic es basa en les possibilitats que ofereix als consumidors en termes d'uns preus baixos, una elecció més àmplia i una major transparència i satisfacció. Gràcies al Quadre d'Indicadors podem determinar en quins mercats sembla que no s'estan complint aquestes expectatives". Dalli ha concretat que els propers mercats que s'estudiaran amb detall són el de la prestació de serveis d'Internet i el de la carn i ha animat les autoritats estatals a que utilitzin els resultats en la seva tasca".

Més informació: CE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article