Facua demana que l'accés a Internet mòbil d'alta velocitat tingui un preu referent per als usuaris

L'organització de consumidors fa una anàlisi de les tarifes d'Internet per mòbil


L'organització de consumidors Facua ha elaborat un estudi comparatiu de les tarifes d'Internet  a través de mòbil. L'anàlisi recull més de 50 tarifes  que es poden trobar al mercat de Movistar, Vodafone, Orange, Yoigo, Simyo, Masmovil, Pepephone, Eroski Móvil i Carrefour Móvil. L'entitat lamenta que de les ofertes estudiades, no hi ha cap tarifa plana d'alta velocitat per a mòbil  amb la que l'usuari pugui pagar un preu fix mensual. La velocitat baixa de manera notòria en descàrregues que la majoria de companyies fixen entre 100 Mb i 5 Gb.

Facua alerta de casos en què la tarifa mensual augmenta de preu després de superar un nivell de descàrregues. D'altres en què es paga una quantitat per dia en que s'utilitza el servei d'adsl per mòbil, amb una limitació de descàrregues, o fins i tot, n'hi ha que posen límit a les hores diàries de navegació. Tot plegat deriva en factures que acumulen centenars d'euros que, a la pràctica, es podrien evitar amb una tarifa plana real.

És per això que l'organització de consumidors ha demanat al govern central que declari l'accés a Internet mòbil d'alta velocitat com a servei universal i forci així a crear una tarifa de referència a la que els usuaris es puguin acollir. Tan en el preu com en l'absència de limitacions de descàrregues.

L'entitat argumenta la petició en què, amb el sistema actual,  si l'usuari contracta una oferta en la que el preu augmenta en funció dels Mb descarregats, i té el costum, cada dia més habitual, de visionar vídeos o escoltar música a través d'aquest servei, es pot trobar a finals de mes amb factures de centenars d'euros.

Dades comparatives de l'estudi

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article