Més arguments per consumir xocolata


Això si, amb moderació. Es tracta del darrer estudi que vincula les virtuts d'un consum regular de xocolata amb la reducció del risc d'insuficiència cardíaca. De fet, a molts consumidors no els calen ànims per menjar aquesta delicatessen, però un estudi suec publicat fa pocs dies, sobre la vinculació de salut i alimentació en les dones, assenyala que prendre un parell de cops per setmana xocolata negra (especialment rica en flavonols), pot millorar la pressió arterial i el funcionament del sistema cardiovascular.

L'elaboració de l'estudi s'ha allargat 9 anys i hi han col.laborat més 31.000 dones d'entre 48 i 83 anys. Durant aquest període, el risc d'insuficiència cardíaca va baixar un 26% entre les dones que consumien d'una a tres porcions de xocolata al mes, mentre que, en les que prenien d'una a dues porcions per setmana, el risc va disminuir en un 32% dels casos.

Durant l'anàlisi es va controlar a les participants la ingesta d'altres aliments, l'historial d'índex de massa corporal, els nivells d'exercici regular i altres influències que afecten el risc d'insuficiència cardíaca.

Es dóna el cas que, les dones que van consumir xocolata més de dues vegades a la setmana no van mostrar una reducció del risc d'insuficiència cardíaca. Segons el Dr. Murray MIttleman, cap de la investigació, "la xocolata encara ve amb una bona quantitat de calories de sucre i greix que poden comportar problemes de salut". Durant els nou anys, es va controlar la ingesta total de calories de les participants, la qual cosa, segons Mittleman, va evidenciar que les dones que menjaven grans quantitats de xocolata, van anar desplaçant de la seva dieta a d'altres aliments que poden ser beneficiosos per la salut, com la fruita i la verdura.

Per descomptat, els beneficis depenen del tipus de xocolata. Els flavanols de la xocolata, l'element més beneficiós en aquest aspecte, es concentren en l'extracte de cacau sec (xocolata pura, menys la mantega de cacau), per la qual cosa, quan major és el contingut de cacau, millor són els efectes de la xocolata sobre la salut.

L'estudi té el suport del Consell Suec de Recerca, la Fundació Sueca de Cooperació Internacional en Investigació i Educació Superior, i l'Institut Nacional de Salut dels EUA.

Més informació: Target Health Global

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article