La CE vol prohibir el sucre afegit als sucs de fruita


La Comissió Europea vol modificar la Directiva sobre sucs de fruita per la que s'assenyalen les normes de producció, composició i etiquetatge de sucs de fruites i similars que han de comercialitzar-se al mercat continental. Entre d'altres punts, la CE proposa afegir el tomàquet a la llista actual de fruites utilitzades per produir sucs i  sota la mateixa regulació, també vol prohibir l'addició de sucre als sucs de fruita, en coherència amb la política iniciada per la Comissió, enfocada a reduir els sucres afegits i la promoció d'una dieta equilibrada.

La Comissió va adoptar ahir dimecres una proposta de modificació de la Directiva sobre sucs de fruites (2001/112/EC), que estableix normes de producció, composició i etiquetatge dels sucs de fruites i productes similars destinats a l’alimentació humana, per a garantir-ne la lliure circulació dins de la Unió Europea. L’objectiu de la proposta, que seguirà el procediment legislatiu ordinari al Parlament Europeu i el Consell, és adequar-se més a les normes internacionals incorporant uns elements addicionals del Codex Alimentarius a la legislació de la UE, i també té en compte el Codi de Bones Pràctiques de l’Associació de la Indústria de Sucs i Néctars de Fruites de la Unió Europea.

Entre d'altres modificacions, la Comissió proposa prohibir l’addició de sucre als sucs de fruita, i només es permetria l’addició de sucre als nèctars i alguns productes molt específics regulats per la Directiva, però l’etiquetatge del producte ho hauria de deixar ben clar.

Text de la Directiva

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article