Més de la meitat dels propietaris no declara les rendes de lloguer dels seus habitatges, segons Gestha


El frau arriba als 2.926 milions d'euros, segons el sindicat dels tècnics d'Hisenda (Gestha), la xifra l'extreu de creuar les dades de l'Agència Tributària amb les del Ministeri d'Habitatge i calcula les reduccions que no s'han portat a la base de l'IRPF. Catalunya lidera el rànquing estatal amb més de 855 milions d'euros anuals de rendes de lloguer d'habitatge no declarades, segons el sindicat. Però ha estat Andalusia la que encapçala la llista en nombre de propietaris que practiquen el frau en la declaració del lloguer que perceben pels seus habitatges, un 71% en total, quan la mitjana estatal és del voltant del 55%.

Els tècnics d'Hisenda calculen que hi  ha més d'un milió de lloguers no declarats en tot l'Estat, mentre que l'Agència Tributaria no ho veu així, ja que les xifres d'aquesta entitat no són homologables amb les del Ministeri.

L'Agència, segons Europa Press, argumenta que les dades del ministeri són una estimació sobre els habitatges llogats, mentre que l'Agència Tributària recull les declaracions d'IRPF que es redueixen per lloguer d'habitatge habitual. Això implica que, els lloguers d'habitatges no habituals, com els pisos que es lloguen a estudiants o durant les vacances, no són incloses en l'estadística de l'AT.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article