Impuls de l’alimentació ecològica a la comarca de la Selva


La Fundació Emys (Riudarenes) inicia un projecte per fer front a la manca de visibilitat de la producció ecològica a la comarca i incrementar la presència d'aquest sector econòmic. S'organitzarà una demostració i degustació de cuina amb productes ecològics al mercat de Santa Coloma de Farners.

L’alimentació ecològica s’està erigint com un sector econòmic en permanent creixement i és que tot i el context d’estancament o recessió que estem vivint, augmenta el nombre i diversitat de productes ecològics que trobem al mercat. Així, per exemple, en el sector de la producció agrària ecològica, durant l’any 2009 es va experimentar un creixement d’un 14% de la superfície dedicada a aquesta activitat.

Cada cop són més les famílies, restaurants i menjadors comunitaris (escoles, hospitals, etc.) que opten per l’alimentació ecològica com a garantia dels productes que consumim; tot i això, la comarca de la Selva sembla ser una petita excepció a aquesta tendència generalitzada. Per a fer front a la manca de visibilitat de la producció ecològica a la comarca i amb l’objectiu d’incrementar la presència d’aquest sector econòmic, la Fundació Emys (Riudarenes) ha iniciat un projecte encaminat a divulgar l’alimentació ecològica.

“Entenem que sense una producció agrícola biològica i de proximitat, la difusió i implantació de l’alimentació ecològica és poc viable”, afirmen des de la Fundació Emys. Així, conscients que cal incidir en cada esgraó, des de la producció fins el consum final, la Fundació Emys durà a terme diferents activitats com ara una jornada adreçada a productors agrícoles convencionals per tal de donar-los a conèixer els pros i els obstacles de la conversió a l’agricultura ecològica. Adreçant-se al consumidor final, la Fundació Emys organitzarà una demostració i degustació de cuina amb productes ecològics al mercat de Santa Coloma de Farners.

Més informació de la Fundació Emys


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article