Els arbitratges de consum monopolitzats per conflictes amb les operadores de telefonia


Al llarg del primer semestre de 2010, la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC) ha tornat a registrar un augment en les mediacions i en els arbitratges, tal com venia fent des de l'any passat. Els sectors més conflictius de consum han estat els relacionats amb la telefonia (fixa i mòbil), Internet i l'electricitat.

En els darrers mesos, s’han adherit al sistema arbitral de consum un total de 532 empreses, de les que en destaca Áreas, l'empresa catalana líder en restauració, distribució comercial i serveis integrals al viatge. Fins al juny el registre d'empreses adherides arribava a 5.449.

Altres actuacions de la JACC

Els Consells Comarcals de l’Alt Urgell i de La Selva han celebrat els primers arbitratges de consum a La Seu d’Urgell i a Santa Coloma de Farners en cada cas. Les reclamacions motiu de l'arbritatge eren contra les companyies Movistar, Vodafone i Orange.

A més d'aquests dos Consells Comarcals, tenen competències delegades de la Generalitat per a fer vistes arbitrals el Consell Comarcal del Berguedà, el de l’Osona, el del Bages, el de l’Anoia, el del Baix Empordà, el de la Garrotxa, el de l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, Pla de l’Estany i el del Baix Camp.

Les ciutats importants poden ser també seu municipal de la JACC. Des del passat dia 8 de juliol, Sant Cugat del Vallès és la segona en incorporar el servei, després de Santa Coloma de Gramenet.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article