Les comissions bancàries segueixen amunt


Malgrat la crisi, les entitats financeres no han aplicat cap mena de contenció a les comissions que cobren pels productes bancaris més utilitzats, ben al contrari. Adicae publica les últimes actualitzacions sobre el tema i constata que les principals comissions que cobren les entitats financeres: manteniment i administració de comptes, transferències, targetes, crèdits i préstecs hipotecaris, continuen a l'alça. És més, segons l'organització d'usuaris de banca, a partir de 2008 les comissions bancàries s'han disparat i algunes entitats estan cobrant per serveis que eren gratuïts només fa uns mesos.

El Portal del Client Bancari, integrat dins de la web del Banc d'Espanya, publica el resum de màxims i mínims que en aquests moments estan cobrant les entitats en concepte de comissió. A 31 de juliol, gairebé totes les comissions han experimentat un augment significatiu en relació a l'any anterior.

L'entitat fa un esment especial a la comissió que es cobra per descoberts que ha augmentat 1,15 euros de mitjana en relació al 2009. També s'ha disparat la comissió per subrogació que ha crescut de mitjana prop d'un 19%. Adicae considera que aquest és un fet denunciable, ja que representa un llast important davant de la llibertat que ha de tenir l'usuari per canviar de banc davant de les clàusules abusives en el seu crèdit hipotecari.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article