Usuaris recorden que encara no s'han demanat responsabilitats a la banca per les elevades taxacions durant la "bombolla"

Creix el percentatge de deute hipotecari durant el juny


El Banc d'Espanya ha fet públic un document que revela un deute hipotecari de 684.922 milions d'euros durant el passat més de juny. Així, l'endeutament de les famílies ha tingut un increment de l'1'4% en relació al mateix mes de l'any anterior.

L'estadística mostra que la demanda de préstecs de les famílies per a l'adquisició d'un habitatge ha començat a recuperar-se. Però davant d'aquestes dades, associacions de consumidors assenyalen que, a la pràctica, aquestes són unes xifres que només beneficien a la banca, mentre que recorden com el Banc d'Espanya continua sense demanar responsabilitats a les entitats financeres per les taxacions desmesurades que bancs i caixes van fer en el pic de la bombolla immobiliària.

Una desproporció que estan pagant moltes famílies a través d'embargaments injustos, segons denuncia l'associació d'usuaris de banca Adicae.

L'entitat també matisa l'optimisme de les noves xifres i recorda al Banc d'Espanya que encara no s'ha pronunciat sobre com s'estan efectuant aquests préstecs hipotecaris: diferencials molt alts, un excés de condicions i garanties per part de l'entitat financera, una exagerada obligació de vincular productes paral.lels a la hipoteca com haver de domiciliar la nòmina, rebuts, targetes de crèdit, contractar assegurances de la llar i de vida, de pagaments o l'adquisició de fons d'inversió...

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

carles
1.

El que els ha de demanar responsabilitats als bancs i caixes pel daltabaix en les economies familiars que han provocat no ha vingut, ni se l'espera!!!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article