Cop a Bayer i al seu intent de frenar els medicaments genèrics


Un tribunal de l'Índia desestima el recurs de la farmacèutica Bayer per introduir un sistema de vinculació de patents. L'empresa alemana volia introduir noves mesures per impedir la competència de genèrics al país.

Segons informa Canal Solidari, un tribunal de Nova Delhi (Índia) ha desestimat l‘últim recurs interposat per l’empresa farmacèutica alemanya Bayer que pretenia introduir noves mesures per impedir la competència de genèrics al país. La sentència rebutja així l’intent de Bayer d’introduir un sistema de vinculació de patents pel qual es nega a les empreses que puguin associar noves patents a medicaments genèrics que ja han estat patentats per altres. També suposa que la farmacèutica no podrà monopolitzar el mercat de medicaments genèrics a l‘Índia i que aquests podran mantenint els preus de forma sostenible.

Aquesta negativa a la multinacional suposa seguir promovent l’accés a un consum de medicaments més assequibles en el mercat i evitar el seu monopoli. Segons Metges Sense Fronteres, si el recurs de Bayer hagués prosperat,  s’hagués obstaculitzat “l’accés a medicaments essencials, ja que la competència de genèrics és l‘única manera de reduir el preu dels medicaments de manera sostenible”.

A l‘Índia hi ha una gran indústria genèrica que subministra medicaments més econòmics als països en desenvolupament, així com a l’ONG, que adquireix més del 80% dels seus medicaments en aquest país per combatre el VIH/sida. Des de l’entitat es mostren molt satisfets amb la resolució del tribunal: “En desestimar la demanda de Bayer, els tribunals indis han assegurat que les salvaguardes de la salut pública puguin ser utilitzades per obrir la producció de versions genèriques de medicaments vitals, incloent tractaments del VIH, per a milions de persones”.

Canalsolidari


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article