L'Estat espanyol dedica 60 vegades més diners als conreus transgènics que als ecològics


L'ONG Amics de la Terra denuncia que el govern espanyol dedica 60 vegades més recursos a finançar la investigació sobre conreus modificats genèticament que a promoure l'agricultura ecològica. Una mostra del poc recolzament oficial que rep un determinat model social i ambiental que està vinculat a l'agricultura ecològica.

L'entitat compara xifres per a tirar endavant la denúncia i mostrar la poca justificació que té aquesta despesa. Segons Amics de la Terra, l'agricultura ecològica ocupa un 25% més de persones a tot l'Estat -uns 50.000 ocupats davant dels 2.000 que es dediquen a la biotecnologia agrària. Entre d'altres xifres, exposa que la destinació econòmica del govern a la biotecnologia agrària va ser de 54,3 milions durant el 2008, mentre que a l'agricultura ecològica només va ser destí de 0'9milions, en el mateix període.

L'ONG lamenta que, mentre d'altres països han apostat per models d'agricultura sostenible, el govern central s'entesta a recolzar l'agricultura industrial, representada pels cultius transgènics, i és l'únic país europeu que manté aquest conreu a gran escala. L'any 2009, s'hi van destinar 76.000 hectàrees, un 20% del blat de moro transgènic de tot el continent.

Més a  Amics de la Terra

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article