La retallada en el sector farmacèutic reduirà l'oferta de genèrics


Els fabricants de genèrics no veuen viables algunes d'aquestes produccions a cuasa de la rebaixa de preus. Dos laboratoris danesos, Novo Nordisk i Leo Pharma, han decidit retirar bona part dels seus medicaments del mercat grec, atesa la reducció de preus que l'executiu del país s'ha vist obligat a decretar.

De moment, a l'estat espanyol, malgrat les mesures anunciades pel govern, encara cap laboratori ha fet aquest pas, però si que es comença a considerar la possibilitat. Explica ElEconomista, com diverses farmacèutiques catalanes han fet sentir les seves queixes per les dificultats que tenen de mantenir-se en el mercat i han avançat plans per retirar productes i deslocalitzar la seva activitat.

El govern espanyol ha aprovat una retallada també al sector farmacèutic que li estalviaria 2.800 milions d'euros  dels 15.000 milions que ha de pagar per any.

Segons un decret del març passat, s'acorda una rebaixa línial d'un 25% en tots els medicaments genèrics, fet que afecta seriosament la rendibilitat de la producció, segons explica al diari el portaveu del laboratori de genèrics Ken Pharma.

D'altra banda,  segons la Federació d'Empreses de Tecnologia Sanitària, hi ha companyies que s'han plantejat retirar del mercat els medicaments davant de les retallades i, adverteix, que hi ha fins i tot "risc de des-abastiment" de determinats producte.

Aquestes empreses hauran d'aplicar, a partir del 25 de juny,  una rebaixa general de preus d'entre un 7,5% i un 20%.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article