Visita turística a les muscleres del Delta de l'Ebre

La iniciativa pretén donar a conèixer la qualitat del producte i, alhora, aconseguir ingressos complementaris per al sector


Visitar les muscleres del Delta de l'Ebre és una activitat que molts espontanis ja venen fent des de fa temps, però la novetat és l'inici d'una prova pilot de turisme integral que permet als interessats visitar les muscleres de les badies del Fangar i dels Alfacs i, alhora, tastar-ne els seus productes, de manera organitzada. Passat l'estiu els promotors -la Federació de Productors de Mol.luscos- faran un balanç per si es dóna continuïtat a la iniciativa.

Els grups de visitants no han de superar les 12 persones, com a precaució per a preservar el delicat ecosistema. A banda de gaudir d’un espectacle paisatgístic excepcional, el visitant té l'oportunitat de conèixer de primera mà els secrets de la producció de mol·luscos (musclos i ostrons).

La prova pilot es farà durant tota la campanya turística d’estiu i fins al setembre i servirà per poder fixar les condicions de l’activitat a partir de finals d’any.

Els musclos oferts en el pica-pica no seran els de la musclera, si més no, no seran collits i menjats. Les normes de seguretat, assenyalen que el musclo, un cop collit, ha d’estar-se depurant durant 24 hores en aigua tractada en ozó.

La producció de musclos en les terres de l’Ebre arriba als tres milions de quilos l’any mentre que la d’ostrons, és al voltant dels 400.000 quilos anuals.

Més informació: Gastroteca

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article